Jūsų pirkinių krepšelyje nėra prekių.

Club5

Skanūs užkandžiai, kurie šį pavasarį nesugadins Jūsų figūros

Ar norite šį pavasarį padailinti savo figūrą? Tai reiškia, kad teks atsisakyti užkandžių, ar ne? Netiesa! Yra daugybė užkandžių, kuriuos galite smaguriauti, nesibaimindami dėl savo figūros ir kūno masės. Gal jų ir nerasite aparate su užkandžiais, bet, norint turėti gražų kūną, verta pasistengti, tiesa?

Ar norite šį pavasarį padailinti savo figūrą? Tai reiškia, kad teks atsisakyti užkandžių, ar ne? Netiesa! Yra daugybė užkandžių, kuriuos galite smaguriauti, nesibaimindami dėl savo figūros ir kūno masės. Gal jų ir nerasite aparate su užkandžiais, bet, norint turėti gražų kūną, verta pasistengti, tiesa?

Naminiai sėklų trapučiai

Skanūs trapučiai, kurie suteiks energijos ir visko, ko reikia organizmui, bet ne kalorijų pertekliaus. Galite jų pasidaryti didesnį kiekį ir laikyti sandariuose indeliuose ar maišeliuose, kad neprarastų traškumo. Juos galima valgyti su įvairiais padažais arba tiesiog vienus – kaip tik Jums skaniau!

Ingredientai:

  • 1/2 puodelio saulėgrąžų sėklų;
  • 1/4 puodelio moliūgų sėklų;
  • 1/3 puodelio avinžirnių miltų;
  • 1/4 puodelio sezamų sėklų;
  • 2 valg. šaukštai sėmenių;
  • 1 valg. šaukštas aguonų;
  • 1 valg. šaukštas susmulkintų čiobrelių;
  • 1/4 arbat. šaukštelio druskos;
  • žiupsnelis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • 1 kiaušinis;
  • 1 valg. šaukštas alyvuogių aliejaus.

Paruošimas:

Prieš pradėdami ruošti užkandį, įkaitinkite orkaitę iki 175° C. Supilkite saulėgrąžų ir moliūgų sėklas į plaktuvą ir stambiai sumalkite. Tik nesumalkite pernelyg smulkiai; trapučiai turi būti tinkamos tekstūros. Tada sumaišykite smulkintas sėklas su miltais, sezamų sėklomis ir aguonomis, čiobreliais, druska, pipirais, plaktu kiaušiniu ir alyvuogių aliejumi. Gerai išmaišykite ir padalykite tešlą į dvi dalis.

Išklokite skardą kepimo popieriumi, ant jo sudėkite pusę tešlos ir uždenkite antru kepimo popieriaus lapu. Iškočiokite tešlą iki maždaug 5 mm storio, nuimkite viršutinį popieriaus lapą ir supjaustykite tešlą kąsnio dydžio gabalėliais.

Dėkite kepimo skardą į orkaitę ir kepkite apie 13 – 15 minučių. Kepimo eigoje vieną kartą trapučius apsukite. Ištraukite skardą iš orkaitės ir palikite trapučius atvėsti. Tada atsargiai nuimkite juos nuo kepimo popieriaus. Pakartokite procedūrą su antra tešlos puse, ir – štai: sveiki, skanūs pavasariniai užkandžiai – paruošti!                                                             

Pikantiški anakardžių riešutai

Anakardžių riešutai – puiki mintis, norint paužkandžiauti, kadangi jie visada suteiks energijos pliūpsnį ir kai kurių neprilygstamų maistinių medžiagų, kurios padeda išlikti sveikiems. Visgi anakardžių riešutų skonis – visai neišskirtinis, tad nieko nuostabaus, jei jie nėra Jūsų mėgstamiausias užkandis. Jei taip, išbandykite pikantiškus anakardžių riešutus. Tai – tikra skonių bomba!

Ingredientai:

  • tarkuota citrinos žievelė;
  • 2 valg. šaukštai šviežiai spaustų citrinų sulčių;
  • 4 valg. šaukštai kario prieskonių;
  • 1 valg. šaukštas druskos;
  • žiupsnelis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • žiupsnelis aitriosios paprikos miltelių;
  • 2 puodeliai anakardžių riešutų.

Paruošimas:

Prieš pradėdami ruošti užkandį, įkaitinkite orkaitę iki 150° C. Dideliame dubenyje sumaišykite citrinos žievelę, citrinų sultis, kario prieskonius, aitriąsias paprikas, druską ir pipirus. Suberkite anakardžių riešutus ir pavoliokite juos, kol pasidengs prieskonių mišiniu.

Išklokite skardą kepimo popieriumi, tolygiai paskirstykite riešutus po visą kepimo skardą ir kepkite apie 30 minučių. Kas 10 minučių pamaišykite anakardžius, kad tolygiai apskrustų iš visų pusių. Ištraukę skardą iš orkaitės, atvėsinkite anakardžius kambario temperatūroje ir sudėkite į sandarų indelį.

Saldūs bulvių traškučiai

Saldūs bulvių traškučiai – tobulas variantas tiems, kas mėgsta traškučius, bet norėtų išvengti per didelių kalorijų kiekių. Sveika traškučių versija (iš saldžiųjų bulvių – visiškai naujas skonis ant Jūsų stalo!) – puiki mintis, renkantis užkandį popietei ar vakarėliui. Svečiai juos tikrai įvertins.

Ingredientai:

  • batatai (saldžiosios bulvės);
  • druska;
  • pipirai;
  • aitriosios paprikos milteliai.

Paruošimas:

Prieš pradėdami ruošti užkandį, įkaitinkite orkaitę iki 200° C. Nuplaukite ir kruopščiai nušveiskite batatus. Jei norite traškučių be odelės, batatus nuskuskite, bet galite palikti ir neskustus. Batatus supjaustykite plonais griežinėliais ir gerai nusausinkite.

Išklokite skardą kepimo popieriumi ir vienu sluoksniu išdėliokite griežinėlius. Pabarstykite batatus druska, pipirais bei aitriosios paprikos milteliais ir 10 minučių kepkite orkaitėje. Po 10 minučių ištraukite skardą iš orkaitės, apvartykite batatus, dėkite atgal į orkaitę ir kepkite dar kelias minutes. Akylai stebėkite, kad nesudegtų. Na, o jei norite, kad traškučiai būtų ypač traškūs, paskutinėms kelioms minutėms įjunkite orkaitės grilį.