Jūsų pirkinių krepšelyje nėra prekių.

Club5

Šiemet Velykoms išleiskite mažiau!

Velykos – jau visai ant nosies. Kad ir kokia maloni šventė, tuo pačiu ji gali ir nepigiai atsieiti. Jei neapleidžia mintis, kad, norint viską susipirkti Velykoms, reikės šūsnio pinigų, kodėl gi šiemet nepabandžius daryti ką nors kitaip? Velykas galite suorganizuoti su visai nedidelėmis išlaidomis. Pateikiame keletą naudingų patarimų, kurie parodys, kaip tą padaryti.

Velykos – jau visai ant nosies. Kad ir kokia maloni šventė, tuo pačiu ji gali ir nepigiai atsieiti. Jei neapleidžia mintis, kad, norint viską susipirkti Velykoms, reikės šūsnio pinigų, kodėl gi šiemet nepabandžius daryti ką nors kitaip? Velykas galite suorganizuoti su visai nedidelėmis išlaidomis. Pateikiame keletą naudingų patarimų, kurie parodys, kaip tą padaryti.

Pagaminkite nuostabių, bet nebrangių patiekalų

Geras maistas nebūtinai turi brangiai kainuoti, o šeimos nariai labiau įvertins Jūsų sugaištą laiką skaniam naminiam patiekalui negu girtų už brangius ingredientus. Galvokite, ką pagaminti iš paprastų ingredientų – dažniausiai jie net sveikesni už brangesnius pusgaminius ir žymiai skanesni!

Turite maisto likučių? Panaudokite juos tinkamai!

Jei velykiniai patiekalai buvo kiek per dideli, ir su šeima jų neįveikėte (o taip dažniausiai ir nutinka!), tai Jūs tikrai nenorėtumėte išmesti tokio skanaus maisto, kuriam sueikvojote tiek laiko (ir pinigų!). Viskas gerai: iš daugumos velykinių likučių galite pasigaminti naujus, skanius patiekalus ir taip sutaupyti pinigų bei laiko.

Pilni namai kietai virtų kiaušinių? Kadangi Velykos, atsakymas, tikriausiai, taip. Bet nieko baisaus: net po to, kai visi prisikimšo virtų kiaušinių, juos vis dar galite panaudoti kituose patiekaluose ir pasiūlyti svečiams kiek kitokia forma:

  • galite pagaminti kiaušinių salotas,
  • galite įdėti kiaušinių į daugybę įprastų salotų,
  • galite pagaminti aštrius kiaušinius su įvairiais įdarais, 
  • galite juos užsimarinuoti ir vartoti ilgesnį laiką,
  • galite dėti kiaušinių į sumuštinius ir pasigaminti kiaušininį sumuštinį,
  • kietai virtus kiaušinius taip pat galite panaudoti kaip ingredientus daugybėje skanių troškinių, pyragų ir sriubų.

Kumpis – dar vienas tradicinis Velykų patiekalas, kurio, turbūt, visi spėjo prisiragauti. Bet nėra ko sielotis. Kumpis – puikus produktas, kurį galima valgyti įvairiomis formomis. Kai jau atsibos šalto pjaustyto kumpio riekelės, galite jį panaudoti įvairiuose patiekaluose:

  • galite supjaustyti kumpį kubeliais ir sudėti į įvairias salotas ir sriubas,
  • galite kepti kartu su kiaušiniu,
  • galite dėti ant sumuštinių ar skrebučių,
  • galite sumaišyti su sūriu ir pasigaminti gardžią užtepą,
  • galite naudoti su makaronais ir orkaitėje iškepti gardų makaronų patiekalą,
  • galite panaudoti troškinyje,
  • arba galite užsišaldyti ir vėl išlaidinti tada, kai pasiilgsite kumpio skonio.

Naudokite senas dekoracijas – sutaupykite krūvą pinigų

Taip, kasmet pirkti vis naujas velykines dekoracijas – smagu, bet jos kainuoja. Jei po Velykų nenorite žiūrėti į liūdnus skaičius sąskaitoje, galbūt panaudoti pernykštes dekoracijas – visai neprasta mintis.

Susiraskite senų krepšelių ir plastikinių kiaušinių!

Tikriausiai, įvairiuose kampeliuose turite daugybę senų krepšelių, plastikinių kiaušinių ir kitų velykinių dekoracijų. Viskas, ką turite padaryti, tai – rasti juos, nuvalyti, jei turite kūrybinę gyslelę, pridėti smulkių detalių ir panaudoti viską dar kartą, kad sukurtumėte velykinę atmosferą!

Darykite dekoracijas patys ir sutaupykite

Netrūksta kūrybiškumo? Tuomet daugelį velykinių dekoracijų galite pasigaminti patys ir taip neišleisti pinigų parduotuvėse. Leiskite vaizduotei ir kūrybiškumui lietis laisvai: panaudokite senus laikraščius ar kitokius popierius, kuriuos suglamžę, padarysite žolytę krepšeliuose, iškarpykite dekoracijas ir išdėliokite jas namuose arba paimkite seną, atitarnavusį krepšį ir nudažykite jį nuotaikingomis, velykiškomis spalvomis.

Kiaušinių dažų galite pasigaminti patys!

Ar Jūsų mėgstamiausia šventės tradicija – marginti kiaušinius? Tokių žmonių – daugybė. Tačiau kam leisti pinigus brangiems dažams ir pigmentams, kai viską, ko reikia, galite rasti virtuvėje? Kiaušinių dažymui galite panaudoti ciberžoles, burokėlius, špinatus, kopūstą, mėlynes, vynuogių sultis ir arbatą arba netgi maistinių dažų, kuriuos naudojote saldumynų gražinimui, likučius, kad išgautumėte ryškiausias spalvas.