Jūsų pirkinių krepšelyje nėra prekių.

Club5

Šauniausi patarimai ir gudrybės, ruošiant kalėdinį stalą

Artėja Kalėdos, ir jūs jau žinote, ką tai reiškia: daug, daug valgių! Tačiau tai, kad teks pasirūpinti, kuo pavaišinti visą šeimą, dar nereiškia, kad turėsite triūsti iki nukritimo ir išleisti krūvą pinigų. Vadovaukitės šiais paprastais patarimais bei gudrybėmis ir ilgai negaišdami pagaminsite nuostabų kalėdinį patiekalą!

1 patarimas: sudarykite sąrašą ir dukart jį patikrinkite

Žinoma, jūs – ne Kalėdų senelis, bet jis ne veltui taip atidžiai sudarinėja sąrašus – jie kaip reikiant palengvina gyvenimą. Visas procesas taps kur kas lengvesnis, kai susidarysite visų darbų ir pirkinių sąrašą.

Tikriausiai, virtuvėje teko praleisti nemažai laiko gyvenime ir, manote, kad viską tenai išmanote... Tačiau, susidarydami sąrašus, sutaupysite nemažai laiko. Kelios minutės kruopštaus planavimo gali sutaupyti kelias valandas laiko: nuėję į prekybos centrą, iš karto žinosite, ką pirkti, ir neteks grįžti į parduotuvę pastebėjus, jog pamiršote nusipirkti kokį mažą, bet svarbų ingredientą.

2 patarimas: neeksperimentuokite

Kulinariniai eksperimentai – tai viena iš priežasčių, kodėl mums patinka sukiotis virtuvėje. Visgi Kalėdų stalas – ne laikas ir ne vieta išbandyti naujoves. Jei tikrai norite sužavėti svečius nauju, egzotišku patiekalu, būtinai pabandykite jį pagaminti porą kartų prieš didžiąją šventę, kad įsitikintumėte, ar viskas išeis pagal planą.

Paprastai geriausia mintis būtų likti prie tų patiekalų, kuriuos gerai žinote ir daug kartų esate gaminę. Tai nereiškia, kad bus nuobodu! Galite išbandyti naujus pagrindinio patiekalo ir užkandžių derinius, galite žvelgti kūrybiškiau ir neapsiriboti tradiciniais kalėdiniais valgiais ir tame tikrai nėra nieko blogo. Visgi, kad išvengtumėte kulinarinės katastrofos per Kūčias, geriau jau žinoti, ką darote.

3 patarimas: neskubėkite

Atrodo, virtuvėje laikas bėga greičiau, ar ne? Dažniausiai būnate įsitikinę, kad turite marias laiko, bet atsitinka kas nors neplanuoto ir, žiūrėk, svečiai jau mina durų slenkstį, o jums dar reikia valandos užbaigti gaminti savo patiekalą. Susidarykite planą ir pasirūpinkite, kad užtektų laiko – tada viskas bus gerai.

Apsižiūrėkite, ar šaldytuve pakanka vietos viskam, ką norėsite į jį sudėti, ruošdami vaišes (tai ypač aktualu ruošiant desertus). Viską, ką įmanoma, pasidarykite iš anksto: kai kuriuos patiekalus ar ingredientus galite pasiruošti dieną ar dvi iš anksto, tad šventinę dieną sutaupysite nemažai laiko. Pradėkite suktis virtuvėje anksčiau: jeigu turėsite gatavą maistą, kai pasirodys svečiai, patys turėsite daugiau laiko džiaugtis ir skanauti valgius su jais, o ne vergauti visą vakarą virtuvėje.

4 patarimas: ieškokite pigesnių ir paprastesnių variantų

Aukštos klasės produktai ir kulinariniai šedevrai – labai nebloga mintis, bet jie kainuos nemenką sumą pinigų ir sugaišite nemažai laiko. Kodėl šiemet nepabandžius kažko kito? Pigesni ir paprastesni variantai neišsunks jūsų banko sąskaitos ir sugaišite mažiau laiko juos pagaminti, todėl galėsite ilgiau mėgautis pačia švente.

Įprastus patiekalus galite pagaminti pakeisdami bazinius ingredientus: prireiks kūrybiškumo, bet rezultatai turėtų nustebinti. Taip pat nesibodėkite pabandyti gaminti kokių nors tradicinių patiekalų: gal jie ir pasirodys pigokai, bet kiekvienas svečias įvertins gražų, su meile pagamintą patiekalą, kuris primins vaikystę!

5 patarimas: kuo daugiau pagalbininkų, tuo džiaugsmingiau

Ruošti maistą grupelei žmonių gali tapti kankyne arba savotišku nuotykiu: viskas priklauso nuo požiūrio. Visgi, jei šiuo darbu užsiimsite vienui vieni, turbūt, teks suktis virtuvėje ištisas valandas ar net visą dieną, o prasidėjus šventei, būsite pervargę ir nebepajėgsite pasidžiaugti svečių kompanija.

Pabandykite įkalbėti ką nors, kad jums padėtų. Tai gali būti ir sutuoktinis, ir vaikai ar tėvai – galbūt net svečiai. Visi supranta, jog gaminti didelį patiekalą – ne juokas, todėl palikę jus vienus triūsti virtuvėje, kiti jaučiasi šiek tiek kalti ir tikrai nė vienas neatsisakys ištiesti pagalbos ranką. Taip darbas ištirps bematant, ir dar turėsite daug laiko pašmaikštauti virtuvėje.