Jūsų pirkinių krepšelyje nėra prekių.

Club5

Kokių rūšių maisto niekada nederėtų laikyti šaldytuve

Šaldytuvas yra puikus išradimas ir be jo tikriausiai nebegalite įsivaizduoti gyvenimo. Jame laikomas maistas išlieka šviežias ilgą laiką, galite mėgautis tikru skoniu dar kelias dienas ar net savaites. Tačiau yra keletas rūšių maisto, kuriam tikrai nepatinka tūnoti šaldytuve – ar žinote kas tai?

8 rūšių maistas, kurio niekada nederėtų laikyti šaldytuve

1 maisto rūšis: Bulvės

Jei žinote, kad dauguma žmonių perka bulves rudenį ir suvartoja per žiemą, jūsų neturėtų nustebinti tai, kad bulves galima laikyti ilgą laiką prieš jas verdant ar kepant. Tačiau jas reikia laikyti vėsioje, tamsioje vietoje ir būtinai išimti iš plastikinio maišelio, nes užsilikusi drėgmė gali pagreitinti puvimą. Nelaikykite šaldytuve, nes jos praras savo gardų skonį!

2 maisto rūšis: Duona

Jei jums patinka sausa duona, tuomet tikrai norėsite ją laikyti šaldytuve, tačiau jei jums patinka puikaus skonio duona, kurioje yra pats tas kiekis drėgmės, tuomet ją derėtų laikyti maisto sandėliuke. Priklausomai nuo duonos rūšies, ji gali išlikti pakankamai šviežia valgyti iki keturių dienų, tačiau jei manote, kad nesuspėsite suvartoti didžiulio duonos kepalo iki tada, užšaldykite jį – tai kur kas geresnis sprendimas nei laikyti duoną šaldytuve.

3 maisto rūšis: Svogūnai

Daugelis svogūnus laiko šaldytuve, tačiau tai jiems nėra geriausia vieta. Svogūnams patinka maloni, erdvi aplinka, tad geriau būtų juos laikyti maisto sandėliuke. Pasirūpinkite, kad būtų gera oro cirkuliacija (svogūnams labiausiai tinka tinklinis krepšelis, kuriame jie parduodami) ir nelaikykite jų per arti bulvių, nes jie nėra patys geriausi draugai!

4 maisto rūšis: Česnakai

Česnakai yra labai panašūs į svogūnus – jiems nepatinka šaltis, bet labai patinka oras, tad laikykite juos maisto sandėliuke, kuriame yra daug oro. Geriausiai tinka tinklinis krepšelis ir maloni, vėsi vieta, kurioje jūsų česnakai išliks tobuli apie du mėnesius ar ilgiau.

5 maisto rūšis: Pomidorai

Pomidorus visi laikome šaldytuve, tačiau tikriausiai atėjo metas liautis. Žinote tą miltingą skonį, kurį kartais įgauna pomidorai? Tai todėl, kad laikote juos šaldytuve! Laikykite juos ant virtuvės stalo išimtus iš plastikinio maišelio. Jei jie dar nepakankamai prinokę, galite įdėti juos į popierinį maišelį – tai pagreitins nokimo procesą. Nepalikite jų ten per ilgai – prinokę jie laikysis tik apie tris dienas.

6 maisto rūšis: Kava

Esame beveik tikri, kad nelaikote kavos šaldytuve, bet nepakenks patikrinti. Šaltoje ir drėgnoje šaldytuvo aplinkoje kava gali prarasti savo nuostabų skonį, juk to nenorite, ar ne? Niekada nelaikykite kavos šaldytuve ir neužšaldykite – geriau laikyti ją orui nepralaidžiame inde, maisto sandėliuke.

7 maisto rūšis: Alyvuogių aliejus

Jei laikysite alyvuogių aliejų šaldytuve, netrukus jis taps tirštesnis, panašus į sviestą, o tai nelabai naudinga gaminant. Geriausia alyvuogių aliejų laikyti maisto sandėliuke, tačiau raskite jam vėsią, tamsią vietą.

8 maisto rūšis: Medus

Medus yra vienas iš tų dalykų, kurie išlieka beveik amžinai, jei laikysite indą sandariai uždarytą ir atokiau nuo pernelyg didelio karščio ar šviesos. Tačiau šaldytuve jo laikyti nereikia; jau neminint kitų priežasčių, atvėsintą medų bus kur kas sunkiau naudoti, nes jis sukietės ir taps beveik neįmanoma šaukštu iškabinti iš stiklainio.