Jūsų pirkinių krepšelyje nėra prekių.

Club5

Pasakos lašelis: anyžiniai ir Panforte ledai

Ledai...Taip gaiviai skamba šis žodis karštą dieną. Tačiau kartais norisi šio to išties ypatingo. Ar kada nors bandėte pasigaminti ledų patys? Iš savų ingredientų, užpildančių kvapais visą virtuvę, burnoje tiesiog tirpstančių ir aikčioti priverčiančių jūsų svečius? Jeigu ne, tikrai verta išbandyti. Mes jau išbandėme. Štai anyžinių ir Panforte skonio ledų receptai jums.

Į širdį - su šaukšteliu pikantiškų ledų!

Ledai...Taip gaiviai skamba šis žodis karštą dieną. Tačiau kartais norisi šio to išties ypatingo. Ar kada nors bandėte pasigaminti ledų patys? Iš savų ingredientų, užpildančių kvapais visą virtuvę, burnoje tiesiog tirpstančių ir aikčioti priverčiančių jūsų svečius? Jeigu ne, tikrai verta išbandyti. Mes jau išbandėme. Štai anyžinių ir Panforte skonio ledų receptai jums.

Panaforte ledams reikės...

  • 325 ml grietinėlės;
  • 15 g smulkiai sutarkuotos ir sukapotos citrinos žievelės;
  • 25 ml medaus;
  • 2 kiaušinių trynių;
  • 30 g migdolų;
  • 0,5 lazdelės cinamono;
  • 3 gvazdikėlių;
  • 1/8 valg. šaukšto tarkuoto muskato;
  • 60 g „muscovado“ cukraus (jeigu neturite, tiks bet koks kitas cukrus).

1. Paskrudinkite migdolus ir smulkiai juos sukapokite. Sutrinkite cinamono lazdelę ir gvazdikėlius iki smulkių miltelių. 2. Į vidutinio dydžio prikaistuvį supilkite cukrų ir prieskonius. 3. Įpilkite pusę porcijos grietinėlės ir truputėlį pakaitinkite. 4. Nukelkite prikaistuvį nuo viryklės ir leiskite 30 minučių pastovėti kambario temperatūroje.

5. Į atskirą dubenėlį įmuškite 3 kiaušinių trynius ir juos išplakite. 6. Dar kartą užkaiskite prieskonių-grietinėlės masę ir švelniai nuolatos maišydami supilkite ją į kiaušinių trynius. 7. Bendrą masę dar šiek tiek pakaitinkite, kol ji pasieks maždaug 77-79 laipsnių temperatūrą. 8. Perkoškite masę per sietelį ir supilkite likusią grietinėlę.

9. Paruoštą masę 2-3 valandoms įdėkite į šaldytuvą. 10.Pašildykite medų ir supikite į masę ir išmaišykite. 11.Supilkite masę į savo ledų gaminimo aparatą ir nustatykite jį taip, kaip nurodyta gamintojo instrukcijoje. Prieš pat proceso pabaigą įberkite susmulkintus migdolus ir citrinos žieveles.

Anyžiniams ledams reikės...

  • 1 valg. šaukšto anyžiaus sėklų;
  • 250 ml plakamosios (riebios) grietinėlės;
  • 125 ml pieno;
  • 60 g cukraus;
  • 1 valgomojo šaukšto medaus;
  • 3 kiaušinių tryniai.

1. Vidutinio dydžio prikaistuvyje paskurdinkite anyžiaus sėklas. Kepinkite maždaug 3 min. 2. Supilkite pusę porcijos grietinėlės, pieną, cukrų ir medų. Kaitinkit, kol sušils. Tada valandai palikite kambario temperatūroje atvėsti. 3. Į atskirą dubenėlį įmuškite 3 kiaušinio trynius ir juos išplakite. 4. Dar kartą pašildykite grietinėlės ir anyžių masę ir švelniai pilkite ją ant kiaušinių nuolatos maišydami. Supilkite gerai išmaišytą masę atgal į prikaistuvį.

5. Maišydami šildykite, kol masė įšils iki 77-79 laipsnių. 6. Perpilkite masę per sietelį ir sumaišykite su likusia grietinėlės dalimi. 7. Išmeskite sietelyje likusias anyžiaus sėklas ir pastatykite indą į šaldytuvą, kad atvėstų. 8. Supilkite masę į savo ledų gaminimo aparatą ir nustatykite jį taip, kaip nurodyta gamintojo instrukcijoje.